Ontmoet Pip Kok: Het Stralende Talent van Beachvolleybal Amersfoort

Ontmoet Pip Kok: Het Stralende Talent van Beachvolleybal Amersfoort

Op 17-jarige leeftijd heeft Pip Kok al ervaring opgedaan in de wereld van volleybal. Ze speelde voor Forza en nu voor Keistad, zowel op het zand als in de zaal met Jong Oranje.

Pip is veelzijdig en geniet van verdedigen op midachter en heeft een sterke aanvalskracht. Enkele hoogtepunten van haar carrière zijn onder andere een bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen met Jong Oranje en kampioenschappen met zowel Forza Ma1 als Keistad dames 1 (Topdivisie).

Terug naar het zand! Pip is hier elk jaar te vinden. Wat ze het leukste vindt aan beachvolleybal is dat het wordt gespeeld met slechts twee spelers per team. Hierdoor is elke aanraking met de bal cruciaal, waardoor Pip en haar partner voortdurend betrokken zijn bij elke rally. Deze dynamiek maakt het spel zowel fysiek als mentaal uitdagend.

De zomerse setting van beachvolleybal voegt een extra vleugje vreugde toe. Pip geniet ervan om buiten te zijn, de zon op haar huid te voelen en het zand tussen haar tenen te voelen terwijl ze de sport beoefent waar ze van houdt. Het is een perfecte combinatie van plezier en sport! Beachvolleybal heeft Pip’s balcontrole en probleemoplossend vermogen aanzienlijk verbeterd, vaardigheden die haar ook in de zaal ten goede komen, vooral bij het blokkeren, volgens Pip zelf.

Ze zou zeker aanraden om te gaan beachvolleyballen: “Het is goed voor je algehele ontwikkeling in het volleybal, maar ook voor het plezier en de gezelligheid die het met zich meebrengt.”

Pip vindt de trainingen bij Beachvolleybal Amersfoort erg leuk. Ze waardeert de kans om nieuwe technieken te ontdekken en haar spel te verbeteren. De toernooien die door hen worden georganiseerd, zijn hoogtepunten vol plezier en gezelligheid.

Met plannen om volgend jaar in Zwolle te gaan spelen, gecombineerd met trainen op Papendal, streeft Pip ernaar zich te ontwikkelen tot een volwaardige passer loper in de eredivisie. Haar ambitie is duidelijk: tegen het einde van het jaar een basisplek verdienen en haar stempel drukken op het hoogste niveau van de sport.